Κανένας Δεκέμβρης δεν τέλειωσε για μας!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 12:05 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(1 ψήφος)
Κανένας Δεκέμβρης δεν τέλειωσε για μας!

Νέοι-Νέες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

 

Δεκατρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τους Κορκονέα και Σαραλιώτη, τίποτα δε μοιάζει να έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Το κράτος συνεχίζει να έχει τους ένστολους φρουρούς του ξαμολημένους και να δρουν με ασυδοσία, καταστέλλοντας οποιαδήποτε φωνή αντίδρασης των κινημάτων, της νεολαίας, των εργαζομένων. Η καταστολή, η αστυνομική βία και η ατιμωρησία συνεχίζονται όπως τραγικά έδειξε και η πρόσφατη δολοφονία του 18χρονου ρομ Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

 

Την ίδια στιγμή, το 4ο και πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας συνεχίζεται, με χιλιάδες νεκρούς στην Ελλάδα ως συνέπεια της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας από τη ΝΔ. Η ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και ενίσχυση του ΕΣΥ, των ΜΜΜ και της δημόσιας παιδείας θυσιάζεται στο βωμό της ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών και της αστυνομίας, με αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, νέα αστυνομικά οχήματα και περαιτέρω προσωπικό.

 

Την ώρα που η υγειονομική κρίση παραμένει, 1.5 χρόνο μετά την εμφάνισή της, η βαθιά επίθεση στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα συνεχίζεται, αναδεικνύοντας τα μεγάλα αδιέξοδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και του σύγχρονου καπιταλισμού.

 

Τα περσινά γεγονότα με την ανοιχτή καταπάτηση του Συντάγματος την 17η Νοέμβρη και το πογκρόμ βίας της αστυνομίας του Χρυσοχοΐδη με τις συλλήψεις στην παγκόσμια μέρα εξάλειψης της βίας των γυναικών αλλά και στην περσινή επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με τη δικαιολογία της τήρησης υγειονομικών μέτρων φανερώνουν τις πραγματικές επιδιώξεις αυτής της κυβέρνησης .

 

Απέναντι στο σκοτάδι που προσπαθούν να επιβάλουν, μόνο οι μαζικοί και μαχητικοί αγώνες εργαζομένων και νεολαίας μπορούν να βάλουν φρένο στα κατασταλτικά σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου! Δεκατρείς Δεκέμβρηδες μετά από εκείνη τη νύχτα και το άγριο ξέσπασμα της νεολαίας, που έβλεπε τα σκάνδαλα να γίνονται, να μην τιμωρείται κανείς υπεύθυνος και την κρίση να έρχεται, δεν ξεχνάμε εκείνη την κρατική δολοφονία και τα γεγονότα που ακολουθήσαν.

 

Δεν ξεχνάμε το γεγονός ότι ο Κορκονέας είναι αυτήν τη στιγμή ελεύθερος.

 

Δεν ξεχνάμε την επιχείρηση διαστρέβλωσης των γεγονότων και συκοφάντησης του δολοφονημένου Αλέξανδρου από τα ΜΜΕ.

Τόσα χρόνια μετά, η νεολαία συνεχίζει να πληρώνει το βαρύ το τίμημα των μνημονιακών πολιτικών, της αστυνομικής βίας και καταστολής, της καταπάτησης των δικαιωμάτων της.

Κι αν τότε φώναζε «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες» τώρα χρειάζεται να φωνάξει «λεφτά για υγεία και παιδεία, όχι για τις τράπεζες και την αστυνομία»!

Τη φετινή 6η Δεκέμβρη συνεχίζουμε να τιμούμε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, συνεχίζοντας τον αγώνα για υγεία, ζωή, ελευθερία! 

Ο δρόμος του Δεκέμβρη δεν τέλειωσε για μας!

 

Αναγνώστηκε 367 φορές
Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.