Εκφυλιστικές διαμάχες στα πανεπιστήμια, εν μέσω κυβερνητικής επίθεσης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 11:41 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(2 ψήφοι)
Εκφυλιστικές διαμάχες στα πανεπιστήμια, εν μέσω κυβερνητικής επίθεσης

 

Νέες και νέοι για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Τις τελευταίες ημέρες εκτυλίσσονται εκφυλιστικά σκηνικά μεταξύ δυνάμεων της αριστεράς ξεκινώντας από σχολές στη Θεσσαλονίκη και επεκτεινόμενα στην Αθήνα. Αυτή η άνευ αρχών και ντροπιαστική για τους αγωνιστές αντιπαράθεση βρίσκει τον κόσμο των σχολών δυο ημέρες πριν από την ημερομηνία που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ) στις σχολές.

Δυνάμεις με πολυετή και σημαντική συνεισφορά στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και της νεολαίας έχουν εμπλακεί σε μια κενή περιεχομένου βίαιη διαμάχη, πυροδοτώντας έναν κύκλο που δεν αφορά τον κόσμο των σχολών και λειτουργεί διαβρωτικά για το φοιτητικό κίνημα.

Σκηνικά εσωστρέφειας και παρακμής που απομακρύνουν τους φοιτητές από την αναγκαία πάλη για τα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος δεν έχουν θέση ούτε στο δεδομένο χρόνο ούτε χώρο, γι’ αυτό και είναι καταδικαστέα.

Οι δυνάμεις της αριστεράς και λοιπές ριζοσπαστικές δυνάμεις του κινήματος βρίσκονται αντιμέτωπες με την πιο αντιδραστική κυβερνητική επίθεση προς την παιδεία. Στις μάχες που μέλλονται οφείλουν αγωνιστές και οργανωμένες δυνάμεις να απαντήσουν συντονισμένα με άξονα την προάσπιση του αγαθού της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, τη διαφύλαξη του ασύλου και της ελευθερίας στους χώρους των σχολών για τα οποία τόσα χρόνια μάχονται και τώρα διακυβεύονται.

Αναγνώστηκε 1505 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.