Με την σωστή πλευρά της ιστορίας: Ενώνουμε δυνάμεις για τις συγκρούσεις που έρχονται, video ομιλίες φεστιβάλ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 09:07 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Με την σωστή πλευρά της ιστορίας: Ενώνουμε δυνάμεις για τις συγκρούσεις που έρχονται, video ομιλίες φεστιβάλ

Ζούμε σε πρωτόγνωρη εποχή, μια εποχή που ανατρέπονται δεδομένα δεκαετιών προς το χειρότερο και ο αντίπαλος προελαύνει εις βάρος των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και όλων των καταπιεσμένων.

Κρίση, πανδημία, πόλεμος συνθέτουν την εικόνα του σύγχρονου καπιταλισμού που προσφέρει κυρίως αίμα, δάκρυα και ιδρώτα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Πως μπαίνει φρένο σε αυτή την πορεία;

Και ακόμα περισσότερο πως μπορεί να ανατραπεί προς όφελος των εργαζομένων και των λαών;

Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα για όσους αναφέρονται ακόμα σε μια άλλη κοινωνική προοπτική. Μόνο αναζητώντας έμπρακτα τα βήματα αυτής της ανατροπής μπορεί να περιγραφεί και η πορεία για μια άλλη κοινωνία, αλλιώς θα είναι σχέδιο επί χάρτου.

Συζητάμε για τους σημερινούς αναγκαίους αγώνες, για τα κινήματα που θα μπορούν να ανατρέψουν την επιθετικότητα του σύγχρονου καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού. Αλλά και για την αναγκαία πολιτική έκφραση τους, για ένα ασυμβίβαστο αριστερό ανατρεπτικό μέτωπο, για την κομμουνιστική οργάνωση και την πορεία προς το κομμουνιστικό κόμμα που έχει ανάγκη η εποχή μας.

Με επίγνωση των ορίων της μέχρι τώρα πορείας όλων μας, με θέληση να μάθουμε από τα λάθη κρατώντας ό,τι καλύτερο μας έχει δώσει το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα για το μέλλον. Κάθε πορεία προς το αύριο αρχίζει με το πρώτο μικρό βήμα, αυτό επιχειρούμε σήμερα. Για να ενωθούν τα βήματα πολλών, ολοένα και περισσότερων και να σχηματιστεί το μεγάλο ποτάμι ανατροπής που έχουμε όλες και όλοι ανάγκη!

Ομιλητές:

Δημήτρης Καλτσώνης – αν. Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Κώστας Μάρκου – Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Χρίστος Τουλιάτος – Αριστερή Ανασύνθεση

Αφροδίτη Παπαναστασίου – Νέοι/ες για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Συντονίζει η Έλενα Γρίβα – Αριστερή Ανασύνθεση

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από οργανώσεις και ανένταχτους αγωνιστές/στριες

 

 

Αναγνώστηκε 794 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.