ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

 

 

Το σπίτι-κοινότητα Ναρκομφίν, ένα από τα ωραιότερα και τα πιο εμβληματικά δείγματα κονστρουκτιβιστικής αρχιτεκτονικής. Μόσχα, 1928-1930. Μακέτα του κτιρίου μετά την αποκατάσταση, που οι εργασίες της μόλις άρχισαν.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 14:41 Συντάκτης:

"Ένα μόνο μπορώ να ξέρω. Δεν χαλάλισα άσκοπα 25 χρόνια”. Οι λέξεις δεν εκστομίζονται από το παρελθόν. Η εικόνα είναι τωρινή και οι λέξεις απευθύνονται σε εμάς, σ’ αυτό το μίζερο παρόν, αλλά και στους μετά από εμάς.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 12:17 Συντάκτης:

Μια ταινία του Κυριάκου Κατζουράκη

Κι αν χειροτερέψουν τα πράγματα;

Κι αν η ζωή γίνει ακόμη πιο αφιλόξενη και οι συνθήκες ακόμη πιο ακραίες;

Κι αν η ψυχή των ανθρώπων συρρικνωθεί ακόμη πιο πολύ, αν παραιτηθεί και πάψει να διεκδικεί μια ζωή με πληρότητα όπως της αξίζει, τι γίνεται τότε;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 01:00 Συντάκτης:

 

 

Ας το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων αλλά και γιατί ζούμε σε εποχές που στον δημόσιο διάλογο κυριαρχεί το δόγμα «πρώτα πυροβολείς και μετά ρωτάς»: Το τελευταίο σημείωμα, η ταινία του Παντελή Βούλγαρη που ήδη είναι στις κινηματογραφικές αίθουσες είναι μια πολύ καλή ταινία. Μια ταινία που, φυσικά, αξίζει να τη δει κανείς αλλά και θα είναι σημαντικό να τη δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και, κυρίως, νέοι. Πόσο μάλλον, λίγους μήνες μετά την άθλια προσπάθεια της ΕΕ και των φερέφωνών της να ταυτίσουν το κομμουνιστικό όραμα με τους Ναζί!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 14:49 Συντάκτης:

Στους κινηματογράφους βγήκε από την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου το ντοκιμαντέρ του Σπύρου Τέσκου, με τίτλο Ελεγεία Υπανάπτυξης.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 15:01 Συντάκτης:
Σελίδα 1 από 16

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.