Νέα εμφάνιση του μουσικού σχήματος String Theory Ensemble

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 18:49 Συντάκτης:

 

Την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2015 και ώρα 21.30 στο Black Duck με ελεύθερη είσοδο. Ο Γιώργος Πατεράκης, ο Αργύρης Μπακιρτζής και η Μαρία Πλουμή δημιουργούν μια μουσική εμπειρία απολύτως ψυχαγωγική.


 

Τους String Theory Ensemble τους πρωτοείδαμε - κατόπιν επίμονης προτροπής φίλων που ήδη είχαν παρακαλουθήσει εμφανίσεις τους - πριν δύο περίπου χρόνια στην πολύ ωραία αίθουσα Athenaeum, στο Μοναστηράκι.

 

Χωρίς πολλές απαιτήσεις και με τη συμμετοχή του Αργύρη Μπακιρτζή κατά νου πήγαμε να παρακολουθήσουμε τη συναυλία.

 

Σε μια γεμάτη αίθουσα από ωραίους ανθρώπους όλων των ηλικιών, μας περίμενε ένα βίντεογουολ, ένα πιάνο με ουρά κι ένα λαούτο. Στη σκηνή, δίπλα στον Αργύρη Μπακιρτζή και τον πιανίστα Γιώργο Πατεράκη, δυο όμορφες κοπέλες, η Σταυρούλα Παυλίκου και η Μαρία Πλουμή, η μία στο τραγούδι και η άλλη στο λαούτο.

 

Το πρόγραμμα περίεργο αφού περιελάμβανε από κλασική μουσική - πολύ απαιτητικά απο άποψη τεχνικής κομμάτια - μέχρι πολύ γνωστά τραγούδια ροκ εν ρολ. Η πρώτη αντίδραση σε τέτοιες μίξεις είναι τουλάχιστον επιφύλαξη αφού - παρόλο που όποιος έχει ασχοληθεί λίγο με τη μουσική συλλαμβάνει πάντα στοιχεία, μελωδίες και ρυθμούς από διάφορα μουσικά είδη πχ. σε κλασικά κομμάτια - φαίνεται αδύνατον να συνδυάσει κάποιος τόσο διαφορετικά μουσικά είδη και το αποτέλεσμα να μην είναι σαλάτα.

 

Αυτό πράγματι ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από όταν πρόκειται για υπέροχους μουσικούς. Υπέροχοι ως δεξιοτέχνες αλλά και τόσο εκφραστικοί εκτελεστές που κατορθώνουν να περάσουν απολύτως γλυκά, φυσικά και ανενόχλητα από το κλασικό κομμάτι στο λαϊκό παραδοσιακό.

 

Το σχήμα των String Theory θα εμφανιστεί την 1η Οκτωβρίου στο Μπλακ Ντακ εγκαινιάζοντας τη νέα σεζόν με τριμελή σύνθεση: Ο Γιώργος Πατεράκης στο πιάνο και στις ιστορίες, ο Αργύρης Μπακιρτζής στον ρόλο του ερμηνευτή και γενικού αφηγητή και η Μαρία Πλουμή στο λαούτο αλλά και στη φωνή, υπόσχονται μια εμπειρία απολύτως ψυχαγωγική.

 

Ευφυείς μουσικοί, με γνώση, δεξιοτεχνία, καλλιέργεια, φοβερό κέφι και χιούμορ, ξέρουν να αγαπούν την τέχνη τους και να την προσφέρουν με απλότητα και μεράκι στους ακροατές κάνοντάς τους να αισθάνονται άνετα και όμορφα και συγκινώντας εκπληκτικά την ψυχή τους από την αρχή μέχρι το τέλος.

 

Όμως όπως κάθε τέχνη, τη μουσική είναι καλύτερο να την απολαμβάνει κανείς παρά να την περιγράφει.


 

ΕΛΛΗ ΚΑΥΚΙΑ

 

 


Η δημιουργία του String Theory Ensemble «Ένας Παράξενος Κόσμος» ήταν μια ιδέα του Γιώργου Πατεράκη και της Μαρίας Πλουμή και ο «Παράξενος Κόσμος» το παρθενικό τους project, που μαζί με τον Α. Μπακιρτζή παρουσίασαν το Φεβρουάριο του 2012 στην αίθουσα Baumstrasse στην Αθήνα. Ακολούθησε το «CHEAP: low quality – high fun», αρχικά με τη συμμετοχή της Σταυρούλας Παυλίκου και αργότερα και του Αργύρη Μπακιρτζή, ένα project-αφιέρωμα στην μπαναλιτέ που μπορεί να εκληφθεί είτε ως μουσική φάρσα, είτε ως γενικότερη θέση απέναντι στον κόσμο που μας περιβάλλει, προσεγγίζοντας το απλό αλλά θεμελιώδες ζήτημα «πώς να εμπιστευτούμε την κρίση μας για τα πράγματα, όταν αυτή έχει σφυρηλατηθεί μέσα από τόσα στερεότυπα;». Στη συνέχεια ένα μεγάλο project, το «D.E.A.T.H – Dual Existence Assertive Theory Hoax», ένα σύνθετο έργο με μουσική, βίντεο και αφήγηση, με 15 μελές σχήμα μουσικών, χορευτών και ηθοποιών, βασισμένο στην “Έβδομη Σφραγίδα” του Μπέργκμαν και τις παραδοχές της σύγχρονης φυσικής περί αντίληψης της πραγματικότητας μέσω των ανθρώπινων αισθήσεων.


Το String Theory Ensemble παρουσιάζει φέτος, εξελιγμένο, το παρθενικό του εγχείρημα και ετοιμάζει επίσης την εμφάνισή του στη δισκογραφία.


Πέμπτη 1 Οκτωβρίου

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος ελεύθερη


Black Duck Multiplarte – Ντόρα Ρίζου
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760

 

 

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.