Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος συμπαρίσταται στον Κώστα Καταραχιά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 09:42 Συντάκτης: Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος συμπαρίσταται στον Κώστα Καταραχιά

 

Ανακοίνωση Διοικητικού Συμβουλίου

Από την αρχή της πανδημίας οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, ταυτόχρονα με την μάχη ενάντια στην πρωτόγνωρη ασθένεια, έδωσαν και μια ηρωική μάχη για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. Με την πίστη ότι μόνο ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μια τέτοια ασθένεια βγήκαν, διεκδίκησαν, ενημέρωσαν την κοινωνία, την στιγμή που τα Μ.Μ.Ε. παρουσίαζαν μια στρεβλή και καθησυχαστική εικόνα. Δεν αποτελεί, λοιπόν, έκπληξη, που οι συνδικαλιστές των εργαζομένων στα νοσοκομεία μπήκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Έτσι φτάσαμε στην εκδικητική απόλυση του προέδρου των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», Κώστα Καταραχιά.

 

Παρά τα αιτήματα της Διευθύντριας της πολυδύναμης ΜΕΘ Covid και του Διευθυντή του ακτινολογικού του Νοσοκομείου  «Σωτηρία», το Υπουργείο Υγείας αρνείται να ανανεώσει την σύμβαση του Κώστα Καταραχιά, όπως κάνει στους υπόλοιπους 2000 επικουρικούς γιατρούς πανελλαδικά μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021. Πέρα από την απαράδεκτη κίνηση να απολύεται γιατρός με πάνω από 70 νεκρούς την ημέρα, πολλοί εκ των οποίων δεν θα μπορέσουν να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, η πράξη αυτή είναι μία ευθεία επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα, αφού είναι ο πρώτος πρόεδρος Σωματείου που απολύεται μετά τη μεταπολίτευση.

 

Την εποχή που τα εργασιακά δικαιώματα δέχονται επίθεση, που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταργήσει τον εμβληματικό Νόμο 1264 έτσι ώστε να μην βρίσκει αντιστάσεις στην βαθιά αντικοινωνική πολιτική της, το συνδικαλιστικό κίνημα στέκεται ενωμένο και μαχητικό. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος συμπαρίσταται στον Κώστα Καταραχιά καθώς και στο σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού, με βαθιά ευγνωμοσύνη για όσα έχουν κάνει για την κοινωνία πάνω από ένα χρόνο τώρα.

 

Αναγνώστηκε 94 φορές

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.