15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της Μαρξιστικής Σκέψης, Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2017

Κυκλοφόρησε ο 23ος τόμος της τριμηνιαίας περιοδικής έκδοσης «Μαρξιστική Σκέψη» για τον Ιούνιο-Σεπτέμβριο 2017.

 

Κεντρικό θέμα του τελευταίου τεύχους αποτελεί το Μέτωπο της Αριστεράς. Το περιοδικό «επιχειρεί να συμβάλλει στη συζήτηση γύρω από τα στρατηγικά ζητήματα του κινήματος, ανάμεσα στα οποία έχουν κεντρική θέση εκείνα του “Μετώπου” και των συμμαχιών. Ιδιαίτερα στη χώρα μας, όπου η ανελέητη μνημονιακή επίθεση, μετά τη συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ενταθεί στο έπακρο, τα διλήμματα αυτά μπαίνουν με μεγάλη επιτακτικότητα. Η σοβαρή συζήτησή τους είναι ένα από τα προαπαιτούμενα ώστε να αρθρωθεί μια αποτελεσματική αντίσταση στη βαρβαρότητα».

 

Στο πλαίσιο αυτό, το αφιέρωμα του νέου τόμου περιλαμβάνει συνεντεύξεις από γνωστά στελέχη και προσωπικότητες στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς, των Α. Δραγανίγου, Δ. Μπελαντή, Λ. Μπόλαρη, Γ. Νικολακόπουλου & Τ. Κυπραίου, Α. Νταβανέλου, Α. Παγιάτσου, Φ. Παππά, Σ. Σκεύου & Π. Μπουμπουλίμα, Κ. Σκορδούλη, Γ. Τόλιου.

 

Στο τεύχος περιέχεται επίσης ένα αφιέρωμα στην Απριλιανή Δικτατορία, με αφορμή της συμπλήρωση των 50 χρόνων από την επιβολή της το 1967, με κείμενα των Π. Βογιατζή και Σ. Σεφεριάδη και δύο άρθρα με ιστορικά θέματα των Χ. Κεφαλή και Σ. Σακελλαρόπουλου.

 

Τέλος, ο αναγνώστης θα βρει άρθρο του Θ. Βακαλιού σχετικά με τον αναρχισμό και του Σ. Ανδρονίδη σχετικά με την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Όπως σε κάθε τεύχος, περιλαμβάνονται και βιβλιοκριτικές.

 

Πληροφορίες: Εκδόσεις Τόπος, Πλαπούτα 2 και Καλλιδρομίου, info@motibo.com, τηλ. 210 8222835, βιβλιοπωλείο τηλ. 210 3221580.

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ