Το 7ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου είναι γεγονός

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 07:55 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(2 ψήφοι)
Το 7ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου είναι γεγονός

 

 

Τα διεθνή φεστιβάλ μάς διανοίγουν τους ορίζοντες, μας κάνουν εξωστρεφείς, μας βγάζουν από τον ατομικό και μας πάνε στο συλλογικό χρόνο, μας ταξιδεύουν σε άλλους τόπους, μας κάνουν κοινωνούς άλλων πολιτισμών. Η Τήνος από το 2010 έχει το προνόμιο να είναι το νησί ενός σημαντικού διεθνούς λογοτεχνικού φεστιβάλ κύρους, μοναδικού στην Ελλάδα, με 150 συγγραφείς παγκόσμιας αναγνώρισης, από όλες τις ηπείρους, να έχουν περάσει τον κάβο του. Σε εποχές κρίσης όπως η σημερινή, ο πολιτισμός είναι ζωτικός παράγοντας για την κοινωνική συνοχή. Η ιστορία μιας χώρας γράφεται μέσω της λογοτεχνίας της και το 1ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου τον Ιούλιο του 2010 έθεσε τις βάσεις για τη σύνθεση μιας πολυ-εθνικής λογοτεχνικής γιορτής, με μακροπρόθεσμο στόχο να καταστεί η Τήνος τόπος και προορισμός πνευματικού / καλλιτεχνικού τουρισμού.

 

Το 7ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου ξεκινά την Τετάρτη, 28 Ιουλίου στη Χώρα, με θέμα «Η Τήνος ως τόπος μυθιστορηματικός» με τέσσερις συγγραφείς (Νατάσα Γεωργούλια, Γιώργος Δημόπουλος, Αντώνης Μπουλούτζας και Γιάννης Σιώτος) να μιλάνε για το θέμα όπως εξελίσσεται σε βιβλία τους. Συντονίζει η Τίνα Μπερτζελέτου.

Την Πέμπτη στο Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Τήνου οι Μαριγώ Αλεξοπούλου, Αγγελική Κορρέ, Tόνγκο Άιζεν-Μάρτιν (ΗΠΑ), Τίτος Πατρίκιος και Νατάλια Τολέδο (Μεξικό) διαβάζουν ποιήματά τους και συνομιλούν με το κοινό. Συντονίζει η Αναστασία Σιώτου.

Την Παρασκευή στο θεατράκι της Ξινάρας οι Αδριανή Καλφοπούλου (ΗΠΑ), Παντελής Μπουκάλας, Άλμα Μπράγια (Αλβανία), Αριστέα Παπαλεξάνδρου και Ιβάν Χριστόφ (Βουλγαρία) διαβάζουν ποιήματά τους και συνομιλούν με το κοινό. Συντονίζει η Ειρήνη Σιώτου.

Την τελευταία βραδιά της 31ης Ιουλίου στο χωριό Αρνάδος οι Μιχάλης Γκανάς, Πάβελ Ζαρούτσκι (Ρωσία), Γλαύκος Κουμίδης (Κύπρος) και Μάρια Ντεγιάνοβιτς (Κροατία) διαβάζουν ποιήματά τους και συνομιλούν με το κοινό. Συντονίζει ο Ντίνος Σιώτης.

 

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε στις 9 το βράδυ και θα συνδυάζονται με στοιχεία τοπικού χαρακτήρα του νησιού, όπως μουσική και χορός. Η διοργάνωση του Φεστιβάλ ανήκει στην Κοινωνία των (δε)κάτων, στον Δήμο Τήνου, στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου και στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

Αναγνώστηκε 691 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.