Βιβλιοπαρουσίαση «Ο Μαρξ στο Ουφάδικο», Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 08:14 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βιβλιοπαρουσίαση «Ο Μαρξ στο Ουφάδικο», Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

 

Τι θα έλεγε ο Μαρξ αν έμπαινε σε ένα ουφάδικο των 80s; Πώς θα αντιδρούσε αν έβλεπε εργαζόμενους και εργαζόμενες να ξενυχτάνε παίζοντας Fortnite, πριν πάνε για δουλειά το πρωί; Και τι θα σκεφτόταν για μια βιομηχανία παιχνιδιών με εκατομμύρια εργάτες και εργάτριες σε όλο τον κόσμο που ενώνει ορυχεία του Κογκό, προγραμματιστές στη Σίλικον Βάλλεϋ και πωλήτριες σε καταστήματα στην Ελλάδα;

Έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του «Ο Μαρξ στο Ουφάδικο», και την εξάντληση της πρώτης έκδοσης, ο συγγραφέας του βιβλίου, Τζέιμι Γούντκοκ, έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει το βιβλίο και να μιλήσει για την έρευνα του στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Με τον Γούντκοκ θα συνομιλήσουν οι Γιάννης Τσίκολης εκ μέρους του Ομίλου Μαρξιστικών Ερευνών, η Ηρώ Παπασπύρου από την ιστοσελίδα Smassing Culture και ο Αλέξανδρος Μινωτάκης εκ μέρους της ομάδας των μεταφραστών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στον κήπο του αρχαιολογικού Μουσείου στις 19:00.

Εκδόσεις Τόπος
Όμιλος Μαρξιστικών Ερευνών
Smassing Culture
Radical I.T. 

Αναγνώστηκε 1661 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.