ΒΙΒΛΙΟ: Δημήτρη Στρατούλη για το πρώτο οκτάμηνο του 2015

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 09:44 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΒΙΒΛΙΟ: Δημήτρη Στρατούλη για το πρώτο οκτάμηνο του 2015

 

Εκδόθηκε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη με τίτλο: «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα, Ιανουάριος – Αύγουστος 2015», εκδόσεις ΤΟΠΟΣ, που θα είναι από τη Δευτέρα στα βιβλιοπωλεία.

Σε αυτό ο συγγραφέας αναφέρεται στα συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα το πρώτο 8μηνο του 2015, όπως τα βίωσε από θέσεις κορυφαίας πολιτικής και κυβερνητικής ευθύνης. Πως και γιατί αυτά έγιναν, ποιες διεργασίες οδήγησαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνθηκολόγηση με τους δανειστές, απαντώντας σε 45+3 ερωτήματα.

Για να μη σκεπάσει, όπως γράφει, η σκόνη της λήθης τους αγώνες και τις ελπίδες για ένα καλύτερο κόσμο όσων στήριξαν μέχρι τέλους το λαϊκό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη 2015.

Ο συγγραφέας απευθύνεται ιδιαίτερα στους ανθρώπους της Αριστεράς, αλλά και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, για γόνιμο προβληματισμό και αναστοχασμό, για το πώς και εάν τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε αλλιώς.

Απευθύνεται, επίσης, στη νεολαία, ώστε να μπορεί να ερμηνεύσει το παρελθόν, να κατανοήσει το παρόν και να δράσει αποτελεσματικά για να αλλάξει το μέλλον.

Καταγράφει την πορεία του ελληνικού λαού από την ελπίδα στην ήττα και την απογοήτευση. Αναδεικνύει ότι τότε ένας άλλος δρόμος ήταν εφικτός.

Για την εκδήλωση παρουσίασής του, που θα γίνει 30 Νοέμβρη, 7μμ, στο Σεράφειο, Πειραιώς 144, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

 

Αναγνώστηκε 548 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.