ΒιβλιοΒιβλιοπαρουσίαση «Τέσσερις διαλέξεις για τη ρωσική επανάσταση»παρουσίαση «Τέσσερις διαλέξεις για τη ρωσική επανάσταση»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 09:23 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΒιβλιοΒιβλιοπαρουσίαση «Τέσσερις διαλέξεις για τη ρωσική επανάσταση»παρουσίαση «Τέσσερις διαλέξεις για τη ρωσική επανάσταση»

105 χρόνια από τη ρωσική επανάσταση και τα ερωτήματα «καίνε»: επρόκειτο για πραξικόπημα ή για γνήσια επανάσταση και πώς ορίζεται η επανάσταση και το πραξικόπημα; Ποια ήταν η εύφλεκτη ύλη που οδήγησε στην επανάσταση; Ποιες στρατηγικές γραμμές συγκρούστηκαν; Σήμερα έχει αξία η συζήτηση για τη ρωσική επανάσταση και εν γένει για τις επαναστάσεις ή όλα αυτά αποτελούν μία θεωρητική ενατένιση για ειδικούς;

Το νέο βιβλίο του Βασίλη Λιόση Τέσσερις διαλέξεις για τη ρώσικη επανάσταση, φιλοδοξεί να θίξει πλευρές των παραπάνω ερωτημάτων. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί και η δεύτερη, στην Αθήνα, βιβλιοπαρουσίαση του εν λόγω βιβλίου. Αναμένεται μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση αφού το πάνελ θα αποτελείται από διαφορετικές συνιστώσες της αριστεράς.  

Αναγνώστηκε 344 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.