Εκτύπωση Σελίδας

Κυκλοφόρησε η εξαμηνιαία επιστημονική επιθεώρηση Κρίση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 26 Μαϊος 2017 21:58 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κυκλοφόρησε η εξαμηνιαία επιστημονική επιθεώρηση Κρίση

Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του περιοδικού Κρίση από τις εκδόσεις Τόπος που διατίθεται σε μεγάλα βιβλιοπωλεία και σε επιλεγμένους χώρους. Πρόκειται για μια εξαμηνιαία επιθεώρηση επιστημονικών άρθρων με βασικό ερευνητικό ενδιαφέρον τη μαρξιστική θεωρία.

Οι γενικές θεματικές με τις οποίες φιλοδοξεί να καταπιαστεί το περιοδικό Κρίση αφορούν στα ζητήματα της φιλοσοφίας, της θεωρίας της επιστήμης, της ιστορίας, της αρχαιολογίας, της ανθρωπολογίας της πολιτικής οικονομίας, της κοινωνιολογίας, της θεωρίας του δικαίου και του κράτους, της πολιτικής θεωρίας, της ιστορίας της τέχνης και της αισθητικής, της ψυχολογίας, της παιδαγωγικής, καθώς και ζητήματα της μεθοδολογίας των φυσικών επιστημών και των επιστημών της ζωής.

 

Στο πρώτο τεύχος περιέχονται τα εξής άρθρα «Πώς Παράγεται η Υπεραξία; Επιστημονικό Αντικείμενο και Μέθοδος στο Κεφάλαιο του Καρλ Μαρξ» του Στεργιόπουλου Κώστα, «Για τις Κρίσεις και την Κρίση της Ελληνικής Οικονομίας: Ο νόμος της Πτωτικής Τάσης του Ποσοστού Κέρδους» του Μανιάτη Θανάση, «Η Βιομηχανία της Νοητικής Ενδυνάμωσης» της Βλάχου Ελένης, «Ταξικοί Αγώνες και η Πτώση των Μυκηναϊκών Ανακτόρων» του Jung Reinhard, «Φιλοσοφικές και Ιστορικές Προϋποθέσεις του Καλλιτεχνικού Ρεαλισμού» του Μανιάτη Γιώργου.

 

Παρουσιάζεται επίσης μετάφραση του άρθρου του Anwar Saikh, «Η Πρώτη Μεγάλη Ύφεση του 21ου αιώνα» και βιβλιοκριτική για τη «Διαλεκτική του Ιδεατού» του Έβαλντ Ιλιένκοφ από τον Φωλίνα Νίκο.

 

Τα επιστημονικά άρθρα που φιλοξενεί το περιοδικό επιλέγονται έπειτα από διαδικασίες διπλής τυφλής αξιολόγησης, κατά τα πρότυπα που διέπουν τα εγκυρότερα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.

 

Τιμή: 9 ευρώ το τεύχος, 15 ευρώ η συνδρομή.

Για περισσότερες πληροφορίες: e-krisi.gr

 

Αναγνώστηκε 2072 φορές
KOMMON

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ KOMMON