Θέατρο

Θέατρο (11)

Πηγή: Facebook

 

Εχθές ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κ. Δημήτρης Λιγνάδης, εγκαινίασε τη λειτουργία της Ερευνητικής Σκηνής της οποίας αποκλειστική θεματική, κατά τα λεγόμενά του, θα είναι η μελέτη και παρουσίαση των κειμένων της αρχαίας ελληνικής και λατινικής γραφής. Ολόκληρος ο πρόλογός του (διαθέσιμος εδώ) ήταν πολύ προβληματικός και αξίζει ενδελεχούς ανάλυσης, αλλά θα σταθώ σε αυτό που θεωρώ το πιο σοβαρό. Ως κεντρικό στόχο της Ερευνητικής Σκηνής ο κ. Λιγνάδης ανέφερε το "να γίνει η Ερευνητική Σκηνή πόλος έλξης ενός ευρύτερου διεθνούς κοινού που επιθυμεί να γνωρίσει την ελληνική αρχαιότητα και μέσα από τη θεατρική τέχνη.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 09:52 Συντάκτης:

ΣΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ της Λούλας Αναγνωστάκη, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Αβρανά. Μια παράσταση του Εθνικού Θεάτρου εν μέσω καραντίνας και υπό αυτή τη συνθήκη. Ήτοι μία παράσταση live-streaming ή –όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι παραγωγοί του – live shooting!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 19:00 Συντάκτης: 

Μια μικρή ιστορική αναδρομή του σοβαρότερου πολιτιστικού θεσμού της μεταπολεμικής Ελλάδας

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 17:22 Συντάκτης:

  

Αθήνα, 28-05-2020

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.  Λίνα Μενδώνη

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 07:59 Συντάκτης:

 

Μια ευχάριστη κατ’ αρχάς έκπληξη περίμενε τους έγκλειστους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Έλληνες, προσφορά από τον περισσότερο ίσως πληττόμενο κλάδο της παραγωγής και τους σ’ αυτόν εργαζόμενους της χώρας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 18:23 Συντάκτης:

 

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση από την θεατρική Ομάδα Rimini Protokol.

 

Την 1η Ιανουαρίου του 1959, οι επαναστάτες του Φιντέλ και του Τσε μπαίνουν νικητές στην Αβάνα.

Την τελευταία μέρα του 1958, ο διεφθαρμένος δικτάτορας της Κούβας, Φουλχένσιο Μπατίστα, εγκαταλείπει την Αβάνα, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή. Μαζί με την κουστωδία του μεταφέρει και μια μικρή περιουσία: 300 εκατομμύρια δολάρια, προϊόν κατάχρησης από τα δημόσια ταμεία.

Την επομένη, Πρωτοχρονιά του 1959, οι «μπαρμπούδος» του Φιντέλ Κάστρο εισέρχονται θριαμβευτικά στην Αβάνα!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 09:52 Συντάκτης:

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.