ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 

Υπάρχει μια έκφραση που επαναλαμβάνουν οι εκφωνητές των ποδοσφαιρικών μεταδόσεων. Κάποιος το είπε κάποτε και τους άρεσε (όπως εκείνο το περίφημο “γερμανικά πάντσερ”, σχετικά με τους γερμανούς ποδοσφαιριστές, αγνοώντας προφανώς πως τα πάντσερ ήταν τα τεθωρακισμένα της ναζιστικής στρατιάς - και τα οποία επιπροσθέτως ηττήθηκαν): “Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζουν 22 άνθρωποι και στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί”. (Βλέπετε, (και) το ποδόσφαιρο δεν είναι μια αθώα, μη πολιτική δραστηριότητα). 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 18:48 Συντάκτης:

 

Εκδήλωση αφιερωμένη στην παγκόσμια μέρα ποίησης διοργανώνεται την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στο Polis At Café (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου). Θέμα της εκδήλωσης, «Η φωτογραφία, η ποίηση και η μουσική αλληλοσυμπληρώνονται ή αλληλοαναιρούνται; Τρεις φωτογραφικές, μουσικές, ποιητικές διαδρομές».

 

Φωτογραφίες, ποίηση: Αντώνης Κασίτας

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 10:19 Συντάκτης:

Στην εποχή του συμβολισμού, των σπασμένων εικόνων και της διαθλασμένης πραγματικότητας, όπου το αληθινό μπερδεύεται οδυνηρά με το επίκαιρο και το κατασκευασμένο, αναδύονται από τη φασαρία οι φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη που τα περιέχουν όλα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019 20:19 Συντάκτης:

Δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς ένα ντοκιμαντέρ για τη Βενεζουέλα του σήμερα. Όχι μόνο λόγω της μεγάλης γεωγραφικής απόστασης και του υψηλού κόστους των μετακινήσεων, αλλά και γιατί τα γεγονότα τρέχουν, εξελίσσονται ραγδαίως και το σήμερα, προτού καλά-καλά το καταλάβουμε, γίνεται χθες.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 09:31 Συντάκτης:

 

Όταν η μνήμη σου φέρνει ασφυξία. Όταν η μνήμη δε φρεσκάρει το αεράκι, δεν κινεί τα πράγματα, δε γλυκαίνει το παρόν, γίνεται δίνη που σε καταπίνει. Μια προσπάθεια να μείνει το κεφάλι μας έξω από το νερό, να μην πνιγούμε, να ξεχωρίσουμε τα λουλούδια από τη σβουνιά και τις μυρωδιές από τη μπόχα της ιστορίας, άσαρκοι εμείς, ψάχνουμε ένα καινούργιο σώμα να κατοικήσουμε, ένα καινούργιο σώμα να ερωτευτούμε.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 07:11 Συντάκτης:
Σελίδα 1 από 28

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.