Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη γενικεύεται και σαρώνει την ισραηλινή λογοκρισία, του Νίκου Γουρλά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 10:42 Συντάκτης:
Βαθμολογήστε το άρθρο
(17 ψήφοι)
Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη γενικεύεται και σαρώνει την ισραηλινή λογοκρισία, του Νίκου Γουρλά

Μέρα με την μέρα οι νεκροί αυξάνονται κατά χιλιάδες στην Γάζα ενώ σχεδόν οι μισοί είναι παιδιά. Ένα παιδί σκοτώνεται κάθε 10 λεπτά .

Όμως, αυτή δυστυχώς δεν είναι η πραγματική εικόνα του θανατικού στην Γάζα. Οι αριθμοί μετρούν μόνο τα παιδιά που πεθαίνουν την ώρα της αεροπορικής επιδρομής των Ναζί του Ισραήλ. Πόσα όμως παιδιά υπάρχουν ακόμα κάτω από τα συντρίμμια που πεθαίνουν επώδυνα και παρατεταμένα από ασφυξία;

Σε αυτούς τους τρομακτικούς αριθμούς δεν συμπεριλαμβάνονται επίσης οι αριθμοί των παιδιών που πεθαίνουν αργά από την πείνα και τη δίψα. Ακόμη, τα παιδιά που αρρωσταίνουν από την κατανάλωση λυμάτων και θαλασσινού νερού.

Δεν συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά με καρκίνο που δεν έχουν πια καμία φαρμακευτική αγωγή επειδή οι καθημερινοί βομβαρδισμοί ανάγκασαν το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Γάζα να αναστείλει τη λειτουργία του. 

Δεν συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά που πρόκειται να πεθάνουν στο άμεσο μέλλον από ασθένειες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επειδή τα νοσοκομεία στη Γάζα βομβαρδίζονται και έχουν πάψει να λειτουργούν