ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ

 

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά τη διαφωνία του εισαγγελέα των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου να του χορηγηθεί άδεια.

 Μια νέα έκδοση των ποιημάτων του, μια καινούργια πτήση, από τις εκδόσεις Τόπος. Ο τόμος «Μείζονα Ποιητικά» παρουσιάζεται αυτή την Πέμπτη.

Κυριακή, 20 Μαΐου 2018 10:00

Γιατί περιπλανιέται ο Οδυσσέας;

 

Ο Άρης Μαραγκόπουλος μιλά στο kommon.gr για τον Τζόις και την περιπέτεια του οράματός του φωτίζοντας το αινιγματικό κείμενό του «Τζάκομο Τζόις».

 

Σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών στις ΗΠΑ ζουν σε μονογονεϊκές οικογένειες. Η γυναίκα σηκώνει το βάρος της ανατροφής των παιδιών, όλο και περισσότερο μόνη της.

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 10:45

Ποιους θέλουν να συναντήσουν τα Marginalia

 

Θέλουμε να μπούμε στον κόπο να εξηγήσουμε δύσκολες έννοιες, λέει ο Στέλιος Χρονόπουλος, μέλος της συντακτικής ομάδας του ψηφιακού περιοδικού Marginalia, και μας εξηγεί τι έχουν στο μυαλό τους οι δημιουργοί αυτού του νέου κριτικού εγχειρήματος.

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 08:44

Να αγαπάς και να μην έχεις

 

 Ελευθερία και όχι κτητικότητα, προτείνει ο Εριχ Φρομ στον έρωτα και στην αγάπη.

 

Εξαιρετικός ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις. Πολύ καλή και η συμπρωταγωνίστριά του Βίκυ Κριπς. Στην ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον υποδύονται ένα ζευγάρι απρόσμενο που μπαίνει σε μια περιπέτεια και ένα παιχνίδι υποταγής. 

 

Την ιστορία μας τη διηγήθηκε ο κύριος Θανάσης. ​Πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 88. Μας κέρναγε τσιγάρα και τους καφέδες ένα βροχερό πρωινό του Γενάρη στην Ομόνοια. Δεκαοχτώ χρονών στη Γυάρο μαζί με άλλους εφήβους, στα 23 του θητεία στη Μακρόνησο.

 

Εσύ κι εγώ είμαστε δυο μεταμφιεσμένοι συγγραφείς και δυο μεταμφιεσμένοι παρατηρητές, λέει ένας στίχος του ποιήματος.

Η εικόνα είναι από την ταινία «Το Βλέμμα του Οδυσσέα». 

 

Το κομματιασμένο άγαλμα του Λένιν, οι εργάτες που το τοποθετούν στο πλοίο, ένας άνδρας και μια γυναίκα. 

Σελίδα 1 από 4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.