ΛΟΥΠΟ ΝΤΙ ΜΑΡΕ

Όταν το 2015 ο Κινέζος πρόεδρος Xi ανήγγειλε στην πανηγυρική σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του υποτιθέμενου Κομμουνιστικού Κόμματος το πλάνο 5 + 5 χρόνια “made in China 2025” οι πάντες πάγωσαν στη Δύση και το έκαναν αυτό είτε ανοιχτά, είτε συγκαλυμμένα. Γιατί απλούστατα η κρατική δομή της Κίνας αναλάμβανε μέσα σε 2 μόνο πενταετίες (η μία έχει περάσει ) να μετατρέψει τον κινεζικό καπιταλισμό από «παγκόσμια φάμπρικα φτηνών ειδών χαμηλής προστιθέμενης αξίας» σε No1 φορέα, πρώτης γραμμής, σε όλους τους τομείς αιχμής: από τον αγροτικό και διατροφικό τομέα,την πληροφορική,την ρομποτική, την πράσινη ενέργεια, την αεροδιαστημική, την εκμετάλλευση του πλούτου των ωκεάνιων βυθών, την ανάπτυξη σιδηροδρόμων υπερταχείας κυκλοφορίας, τα νέα υλικά,μέχρι την ιατρική και την φαρμακευτική.

 

Το φιλόδοξο εθνικό όνειρο ότι ο «προαιώνιος εχθρός του έθνους» δηλαδή η Τουρκία που με την έγκριση και την βοήθεια των συμμάχων μας θα γονατίσει απ’ τον θαρραλέο έλληνα έχει τις ρίζες του στη περίοδο των πρώτων χρόνων της γέννησης του νέου ελληνικού κράτους. Με μεγιστοποίηση του φαινομένου την περίοδο 1920 - 1922, όπου και συντρίφτηκε στον Σαγγάριο ποταμό. Ωστόσο, παρά την ταπεινωτική ήττα και τον οδυνηρό ξεριζωμό του ελληνικού πληθυσμού της Μ. Ασίας η πεποίθηση περί μελλοντικής υποστήριξης απ’ τους «δυτικούς συμμάχους μας» αναπαράγονταν χωρίς σταματημό μέχρι τις ημέρες μας.

 .

 

Το ελληνικό κράτος και η ιδεολογία του , δηλαδή , ο ελληνικός μεγαλοϊδεατισμός  , αναπτύχθηκαν , λειτούργησαν και εδραιώθηκαν , σαν ένας μηχανισμός  πολιτικής απόσπασης γεωπολιτικών ωφελημάτων  (και αυτό όχι σε όλες τις περιπτώσεις με επιτυχία…) για μια χρονική περίοδο περίπου της τάξης του ενάμιση αιώνα .  

 

Στα τέλη του 1979, ο συντηρητικός Ντόναλντ Ρέιγκαν, κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές στην Αμερική. Μερικούς μήνες νωρίτερα, στις αρχές του Μάη της ίδιας χρονιάς , η συντηρητική Μάργκαρετ Θάτσερ, είχε εκλεγεί πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας.

 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου προσγειώθηκαν στο Καράκας της Βενεζουέλας δύο ρωσικά μεταγωγικά. Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης, τα δύο αεροσκάφη ήταν ένα τύπου Ilyushin-62 και ένα τύπου Antonov-124 τα οποία μετέφεραν στη Βενεζουέλα 100 στρατιώτες, 35 τόνους υλικό και φορτηγά. Φημολογείται, μάλιστα, ότι σε ένα από τα αεροπλάνα επέβαινε και ο αρχηγός των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Βασίλι Τονκοσκούροφ.

Το βράδυ της Τετάρτης 20 Μαρτίου 2019 στην Ιερουσαλήμ κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος ολοκλήρωσαν το πρώτο βήμα για την δημιουργία ενός «mini ΝΑΤΟ» στην Αν. Μεσόγειο.

 

Οι φόβοι ότι οι ΗΠΑ μπορεί να αναπτύξουν πυρηνικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς στην Ευρώπη, μετά και την αποχώρησή τους από τη συμφωνία INF που συνάφθηκε στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, προκαλεί νέες εντάσεις.

Σελίδα 1 από 3

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.