Νίκος Δαμιανάκης

Mε δεδομένο ότι τα εμβόλια κατά του Ιού είναι επί του παρόντος λιγοστά σε παγκόσμια κλίμακα ας δούμε ενδεικτικά τη συσχέτιση ασθένειας εμβολιασμού. Προτεραιότητα δίνεται σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής ή θανατηφόρου πορείας της νόσου Covid 19 ή που εκτίθενται ιδιαίτερα στην εργασία.

 

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου είχαμε ακόμη μια ανακοίνωση-επανάληψη μέτρων που κατά τη γνώμη των κυρίων Χαρδαλιά, Κικιλια και Μητσοτάκη θα ανακόψουν την διασπορά του COVID-19. Το κεντρικό νόημα των μέτρων είναι... Lockdown στο Lockdown.

 

Χρειάστηκε να εγκαταλείψουν οι πολυεθνικές του Φαρμάκου στο έλεος της πανδημίας τις φτωχές χώρες για να τεθεί εκ νέου το ζήτημα της ελευθερίας παροχής φαρμακευτικής βοήθειας στον πληθυσμό. Η AstraZeneca αφού επιχορηγήθηκε με 330 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αρχίσει την παραγωγή ενημέρωσε ότι δεν θα τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις έγκαιρης παράδοσης των εμβολίων. Στη σύμβαση δεν μπήκαν ρήτρες, γιατί υπήρχε «εμπιστοσύνη και αξιοπιστία» για την εν λόγω Φαρμακευτική παρά του ότι η συγκεκριμένη εξαπάτησε τους Ευρωπαίους πολίτες. Παρόμοια πρακτική εφάρμοσαν κα λοιπές φαρμακευτικές όπως η Pfizer-BioNTech, η Moderna και άλλες. Τελευταία δε εμφανίστηκε και  η  Νovartis, η οποία ανακοίνωσε ότι παραχωρεί εργοστασιακές εγκαταστάσεις της στην Ευρώπη για να παραχθούν εμβόλια και να τα αντιμετωπιστεί η έλλειψη τους φυσικά φε το αζημίωτο, βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα της στους ευρωπαϊκούς λαούς.

Σελίδα 1 από 2

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.