ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 

Η δραματική Ιστορία του Σουλίου κορυφώνεται αρκετά πριν την Επανάσταση του 1821.

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμα περίεργου φαινομένου: Όποιος γράφει το όνομα «Κουφοντίνας» στο διαδίκτυο φιμώνεται από το facebook.

Πριν καλά – καλά μπει το καλοκαίρι δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας έγγραφο με επτά αιτήματα της τουρκικής εταιρίας πετρελαίου προς την Γενική Διεύθυνση Μεταλλίων και Πετρελαίου της Τουρκίας.

Πρόκειται για ένα σχέδιο ερευνών και εξόρυξης πετρελαίου σε περιοχές Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης εντός της ζώνης της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δηλαδή εντός της ζώνης των 6 μιλίων.

Όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο χάρτη με τις συντεταγμένες, η περιοχή καθορίζεται, μονομερώς από την Τουρκία σε ένα τμήμα της ΑΟΖ που έχει συμφωνήσει η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

 

Στο θεατρικό έργο του Δημητρίου Βυζαντίου «Βαβυλωνία» ο συμπαθής Επτανήσιος ανακριτής μετά τον τραυματισμό του Κρητικού από τον βάρβαρο αρβανίτη στην λοκάντα του Ναυπλίου ερωτά: «Ήταν ένα κάζο πενσάτο ή ένα κάζο ατσιτέντε;». Πολλοί είναι σήμερα που ομοίως αναρωτιούνται αν ο κορονοϊός προκλήθηκε σκοπίμως ή αν ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

 

Το αστείο βάδισμα στην σάτιρα των Μόντυ Πάιθον Silly walk αναφερόταν στο σύνδρομο των στρατιωτών του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου που ονομάστηκε Shell shock.

Με αφορμή τον θάνατο μιας γυναίκας και του παιδιού της από πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων στην Μόρια της Μυτιλήνης η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε ότι οι προσφυγές θα μοιραστούν αναλογικά στις περιφέρειες της χώρας. Μάλιστα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκήρυξε και διαγωνισμό για την εξεύρεση καταλυμάτων.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην Αθήνα είχε ως σκοπό να κατοχυρώσει την συμμετοχή της Ελλάδας στον σχεδιασμό των ΗΠΑ και της ΕΕ για την δημιουργία ενός πλανητικού «φράχτη» της Δύσης έναντι της Ανατολής που ξεκινάει από τον Περσικό κόλπο και καταλήγει στην Βαλτική θάλασσα.

Σελίδα 1 από 5

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.