Επιστήμη

Επιστήμη (6)

 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

 Με αφορμή την ελληνική μετάφραση του βιβλίου «Τι είναι, τελικά, τα γονίδια;» ζητήσαμε από τον συγγραφέα του, τον Κώστα Καμπουράκη, να μας εξηγήσει γιατί θεωρεί επιστημονικά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 19:20 Συντάκτης:

Πηγή: Τετράδια του Μαρξισμού  

Η πανδημία του Covid-19 ήλθε για να μείνει και ν΄ αποτελέσει, για μιαν απροσδιόριστη περίοδο χρόνου, συστατικό στοιχείο της καθημερινότητας δισεκατομμυρίων σε όλο τον πλανήτη, σε μια δομικού χαρακτήρα αλληλεπίδραση με την οικονομική, την κοινωνική και την πολιτική ζωή σε κάθε χώρα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 12:31 Συντάκτης:

Ακόμα κι αν το μέγεθος των επιπτώσεων της επιδημίας του SARS-CoV-2 στην ψυχική   υγεία, δεν έχει υπολογιστεί επίσημα, σε παγκόσμιο επίπεδο, μιας και η δράση του νέου κορωνοϊού  είναι ακόμα ενεργή,  η επιστημονική κοινότητα, έχοντας την εμπειρία ανάλογων λοιμώξεων που έπληξαν την ανθρωπότητα στο παρελθόν, μπορεί να προβεί σε κάποιο βαθμό  ασφαλών εκτιμήσεων.

Όπως καταγράφηκε  σε προηγούμενες εμπειρίες καραντίνας η παροχή υποστήριξης ψυχικής υγείας θεωρείται επιβεβλημένη,  ακόμη και έξι μήνες μετά τη λήξη της καραντίνας και της απομόνωσης, ειδικότερα, σε  άτομα ευάλωτης ψυχικής υγείας. Η υποστήριξη, σε πρώτο επίπεδο, περιλαμβάνει ακριβείς πληροφορίες για προμήθειες ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, ρουχισμού, ειδών υγιεινής  κι ότι άλλο, ειδικότερα, μπορεί να απαιτηθεί σε ατομικό επίπεδο.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 09:45 Συντάκτης:

Την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές  χώρες αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις στα βασικά είδη ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, ειδικές στολές), οι σύγχρονες τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες ανοίγουν νέους δρόμους αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και των συνολικών σύγχρονων υγειονομικών αναγκών της ανθρωπότητας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 12:50 Συντάκτης:

Το κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από την ομιλία του Γιάννη Πρωτονοτάριου στην εκδήλωση της Μετωπικής Δράσης στην Λευκάδα το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 10:26 Συντάκτης:

 

Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων κολοσσών του ίντερνετ συζήτησαν και αποφάσισαν για τους κανόνες ηθικής που θα διέπουν την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξασφαλίζοντας έτσι ένα πλαίσιο εφαρμογών όπου θα κυριαρχεί η αναζήτηση του κέρδους.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 09:48 Συντάκτης:

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.