Συζητήσεις του Ομίλου Μαρξιστικών Ερευνών

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 10:52 Συντάκτης:

 

Η πρώτη συζήτηση με θέμα «Ο Μαρξ της Επικοινωνίας» αφορά τη συμβολή του Μαρξ στη μελέτη των μέσων επικοινωνίας. Χαρτογραφεί την προσπάθεια των τελευταίων χρόνων να αναδειχθεί η μαρξική σκέψη σε αυτό το ζήτημα και εστιάζει στην χρησιμότητά της για τη μελέτη των social media. (Τρίτη 4/12 στις 18:15 στο Πολυτεχνείο, κτήριο Αβέρωφ, αμφιθέατρο 8.)

Η δεύτερη συζήτηση με θέμα «Σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της αλλοτρίωσης: Η σκέψη του Λούκατς για το κόμμα» εξετάζει τη θέση του Λούκατς για την ανάγκη συγκρότησης του κόμματος με την υπέρβαση της πραγμοποίησης, ως κεντρικής έκφρασης της ψευδούς συνείδησης της εργατικής τάξης. Με αυτόν τον τρόπο, ο Λούκατς εξέφρασε μια ειδική θέση μέσα στην παράδοση του Λενινισμού γονιμοποιώντας συζητήσεις από τη δεκαετία του '20 μέχρι σήμερα. (Δευτέρα 17/12 στις 18:15 στο Πολυτεχνείο, κτήριο Αβέρωφ, αμφιθέατρο 8.)

 

Κάντε κλικ στο όνομα του αρθρογράφου για να διαβάσετε όλα τα άρθρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Kommon

Θέλουμε να μιλήσουμε για τον κομμουνισμό της εποχής μας, την αναγκαία αλλά όχι δεδομένη προοπτική. Θέλουμε να μιλήσουμε ταυτόχρονα για την καθημερινή επιβίωση και τον αγώνα γι’ αυτήν.

ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην λίστα επικοινωνίας μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι.